Waar is de paddentrek in Deventer?

Waar is de paddentrek in Deventer? 2024-02-18T17:42:37+00:00

Hoofdlocaties

We hebben momenteel 5 hoofdlocaties. Dit zijn het Oostrik, Schalkhaar, Diepenveen, Hobbemastraat en de Ceintuurbaan. Over elk gebied gaat een gebiedscoördinator en er lopen vaste vrijwilligers die ingeroosterd staan. Daarnaast zijn er ook altijd mensen die af en toe eens een avond meehelpen. Met onze vrijwilligers zijn we superblij, want die zorgen ervoor dat de dieren veilig worden overgezet van de ene kant van de weg naar de andere kant van de weg. Ze zijn voor ons onmisbaar!

En De Worp? Locatie De Worp hebben we helaas stopgezet. Na de herinrichting van de omgeving van De Worp voor het project Ruimte voor de Rivier is de ‘paddenpoel’ verdwenen. Daarmee is de populatie amfibieën zeer klein geworden.

Andere gebieden

Overal waar water en bosjes zijn, kunnen padden, kikkers en salamanders leven. Het wordt ons daarom ook steeds duidelijker dat er naast onze vijf locaties nog veel andere plekken in Deventer zijn waar amfibieën lopen. Helaas hebben we een beperkte capaciteit en dus zijn we erg blij met initiatieven van inwoners die elders padden, kikkers en salamanders overzetten. Zo lopen er ook mensen op Groot Douwel, de Somervaart en de Groenling. Daarnaast kregen we meldingen van mensen bij de Oerdijk en de Nieuwe dijk die hun steentje bijdroegen door de dieren van de weg af te halen. Ook hebben we contact met een groep vrijwilligers die actief is in Olst.